De puppies zijn 2 weken!!

Bijna 2 weken oud

Morgen zijn de pups 2 weken oud!
De hoogste tijd dus om een update te tikken op mijn mobiel, langs de kist.

In de 2 e week na de geboorte gebeurt er eigenlijk iets heel belangrijks; de ogen en oren gaan open. Niet bij allemaal tegelijk maar binnen 2 dagen hadden ze ze alle 7 open.
Hiermee krijgen ze meer prikkels binnen en moet je daarmee ook rekening houden. En aangezien het hier herfstvakantie is, is het voor Dean en Zoƫ niet altijd even makkelijk.
Groeien doen de pups goed. Allemaal zijn ze ruim 2 x zwaarder dan bij hun geboorte.
En ook met lopen wordt druk geoefend. Het is schattig om te zien hoe een durfal met toegeknepen ogen de koers inzet op weg naar zijn moeder die net in de kist is gaan liggen.
Alle 4 poten onder het lichaam....3 stappen vooruit.... En dan omvallen.
Ze zijn zich ook meer en meer bewust van hun broertjes en zusjes. Na het drinken willen ze graag ergens op liggen met hun kopje. Maar er ligt dan altijd een pup onder en een bovenop. Ze wisselen nog 4 x van de onder of bovenpup en vallen dan in slaap.
Vandaag heb ik de nageltjes van de voorpootjes geknipt, anders krabben ze Jazz helemaal open, zo scherp zijn hun nageltjes.

20121021_113157                20121021_112653         

                                    De Reutjes                                                                                                        De Teefjes